Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Un carril bici pel carrer Laureà Miró unirà el centre d’Esplugues amb Sant Just

14 de març del 2018

L’Ajuntament d’Esplugues ha presentat aquest dimarts en audiència pública el projecte de construcció d’un carril segregat per a ciclistes que connectarà el centre d’Esplugues amb Sant Just Desvern a través del carrer Laureà Miró, una de les artèries principals de la ciutat. L’Ajuntament de Sant Just té previst adjudicar en breu les obres.

El nou carril, que a la banda d’Esplugues començarà a la plaça Santa Magdalena (davant l’Ajuntament) i a Sant Just arribarà fins a la rambla, serà bidireccional i ocuparà part de la calçada per on actualment passen els vehicles, concretament el carril situat al costat de la vorera del cantó muntanya (és a dir, un dels dos que hi ha en sentit Sant Just).

L’amplada del nou carril bici serà de 2,30 metres (1,15 per a cada sentit) amb un espai separador de protecció de 0,50 metres. Quan estigui construït, només quedarà un carril per a vehicles en sentit Sant Just, mentre que es mantindran els dos que hi ha ara en sentit l’Hospitalet. La parada de bus de Santa Magdalena es desplaçarà més endavant i permetrà dos busos alhora.

Davant el veïnat convocat a l’audiència pública, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va dir que "el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Esplugues aposta per una ciutat agradable per passejar i amb el nou carril bici, deixaran de compartir vorera els vianants i els ciclistes". El regidor d’Urbanisme, Eduard Sanz, va afirmar que, amb aquesta actuació, “volem pacificar el carrer Laureà Miró, cal que la circulació per les nostres vies sigui per al veïnat i no per als que estan de pas”.

Les obres, que es realitzaran tan bon punt s’adjudiquin per part de l’Ajuntament de Sant Just, tindran una durada de 3 mesos. Es finançaran entre els ajuntaments d’Esplugues i Sant Just i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B