Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La sortida d’Esplugues de la B-23 obre aquest divendres 13 de gener

12 de gener del 2023

Després de nou mesos tancada amb motiu de les obres de reforma de l'eix format per avinguda Països Catalans, plaça Elisabeth Eidenbenz i avinguda Jacint Esteva i Fontanet, la matinada del 12 al 13 es faran les darreres tasques de manteniment perquè durant el matí de divendres 13 de gener es reobri la sortida d'Esplugues de l'autopista B-23, en direcció a Barcelona.

Esplugues recupera així una de les principals entrades al municipi des del Baix Llobregat, un cop acabada la reurbanització de l'avinguda Països Catalans, que ha significat la millora de la connexió de Finestrelles amb el centre del municipi i sobretot de la mobilitat en hores punta als accessos a l'autopista B-23, Diagonal i Ronda de Dalt.

L'obra, pressupostada en 4,2 milions d'euros i finançada per la Junta de Compensació de Finestrelles, ha reordenat la zona de la plaça Elisabeth Eidenbenz (rotonda des d'on s'accedeix a la Ronda i la Diagonal), punt habitual de saturació de trànsit en hora punta, mitjançant la creació d'accessos directes cap a Barcelona, de manera que ara accedeixin a la rotonda menys vehicles.

Un dels canvis més destacats, que ja s'aplicava des de l'estiu, és el produït entre les places Eidenbenz i Ramon Trias Fargas –és a dir, el pas sota la B-23­–, tram al qual els vehicles s'han d'incorporar, tal com està senyalitzat, per l'esquerra, en comptes de per la dreta, per evitar congestionar la plaça Eidenbenz i alleugerir l'entrada o sortida d'Esplugues.

Dos carrils per a bus i tres per a vehicles

Pel que fa al tronc central de l'av. Països Catalans, aquest compta ara amb carrils d'ús exclusiu per a autobusos en tots dos sentits. En sentit Finestrelles es mantenen dos carrils per a vehicles privats (guanyant espai a l'anterior calçada lateral) i el carril bus circula pel mig (foto). En sentit Centre hi ha un carril per a vehicles i un altre només per a autobusos.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B