Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La reforma de la plaça de la Bòbila, després de l'estiu

El primer pas serà l'enderroc del mercat provisional

27 de març del 2023

La reforma de la plaça de la Bòbila, punt de trobada entre el barri espluguí de Can Vidalet i l'hospitalenc de Pubilla Cases, començarà després de l'estiu. L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, van presentar el projecte aquest 24 de març en audiència pública.

La nova plaça de la Bòbila serà més accessible, amb itineraris que connectaran els diferents usos que hi haurà: infantil, activitat ciutadana, gent gran... A més, el projecte vol convertir l'espai en refugi climàtic, amb arbrat autòcton i espais verds per crear un ambient fresc i agradable, així com pèrgoles fotovoltaiques que donin ombra en hores de sol. També hi haurà nous punts de llum, des de diverses alçades per il·luminar tota la plaça, i mobiliari urbà perquè sigui també un espai de descans.

Rambla a l'avinguda del Torrrent

El primer pas de les obres serà l'enderroc del mercat provisional, una vegada ha entrat en funcionament el nou Mercat Municipal de Can Vidalet. A més, el projecte inclou també la reforma i transformació en rambla del tram de l'avinguda del Torrent (a l'Hospitalet, Severo Ochoa) pròxim a la plaça. En total, s'actuarà sobre 6.500 m2 de superfície de la plaça i 3.200 m2 de l'avinguda.

El pressupost, finançat pels dos ajuntaments i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, supera els 3 milions d'euros. La durada prevista és de 12 mesos.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B