Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Inici d'obres del carril Bus de l'autopista B-23

Pels seus 7,2 km es preveu que passin més de 600 serveis de transport diaris i permetrà reduir en 15 minuts el recorregut

24 de març del 2023

El mirador del carril per a bicis i vianants que uneix Esplugues amb Barcelona ha acollit aquest divendres l'acte d'inici d'obres del carril Bus de l'autopista B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i Barcelona, que passarà també per Esplugues. L'acte, al que ha assistit l'alcaldessa Pilar Díaz, ha comptat amb la presència de la ministra de Transportes, Movilidad y Agenda urbana, Raquel Sánchez; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller de Territori, Juli Fernàndez o la delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

"Esplugues va apostar ja fa anys per la mobilitat sostenible, però per completar aquesta aposta necessitem la complicitat de totes les institucions per poder desplegar un transport públic realment competitiu. El nou carril bus, que serà possible gràcies a una aportació de 19,2 milions d’euros a carrer del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana a través dels fons Next Generation, ajudarà a descongestionar l’entrada a Barcelona i permetrà guanyar fins a 15 minuts en el recorregut dels busos interurbans que surten del Baix Llobregat, cosa que sens dubte és una bona notícia", valora l'alcaldessa Pilar Díaz.

"Aquest projecte, que té un impacte directe en la vida quotidiana dels ciutadans, és un gran exemple del que podem aconseguir quan treballem junts", ha manifestat la ministra Raquel Sánchez.

"Continuem apostant per un transport públic eficient i de qualitat amb infraestructures com aquesta, de la qual es beneficiaran quatre milions de persones a l'any, reduint 15 minuts per trajecte", ha subratllat el president Pere Aragonès.

Uns 29 mesos d'execució

El futur carril es desplegarà per l'interior de la calçada actual de la B-23, ocupant la mitjana actual sense separació física i sense espai per a parades i abastarà uns 7,2 km entre el punt de connexió amb l'autovia A-2 i, ja a la ciutat de Barcelona, la intersecció entri a la Diagonal i el carrer Torre Melina.

La previsió és que les obres acabin en 29 mesos. S'espera, a més, que uns 600 serveis de transport passin cada dia pel carril bus, la qual cosa suposarà uns 4 milions de passatgers anuals. A més, el carril bus comportarà l'estalvi anual d'unes 34 tones de diòxid de carboni.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B