Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Arrenca l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa, que inclou més de 1.000 pisos de protecció oficial

Es tracta d’una de les principals àrees de desenvolupament d’habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona // De les 11 hectàrees, un 70% es destinaran a equipaments públics, zones verdes i vials // Les obres d’urbanització, que comencen ara, duraran 18 mesos

19 d'abril de 2022

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; el director general d’Ordenació de Territori i Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra; la directora de l’Institut Català del Sòl, Mercè Conesa, i el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament d’Esplugues, Eduard Sanz, han presentat en roda de premsa l’Àrea Residencial Estratègica de Montesa.

Aquest projecte afecta a una àrea d’unes 11 hectàrees del barri Montesa d’Esplugues, que en el seu moment van ocupar, entre d’altres, la fàbrica de motos que dona nom al barri i l’antic camp de futbol Rayo Amarillo. Les obres d’urbanització que tot just comencen ara suposaran una inversió de 19 milions d’euros. La previsió és que durin uns 18 mesos i és el primer pas per transformar una àrea estratègica per a Esplugues, així com per al conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha destacat que "per fi posem en marxa aquest pla de llarg recorregut, després d'anys de molta feina invisible, ja que la propietat estava esmicolada, que aportarà, entre d'altres millores, integrar un espai que havia quedat degradat a la resta de barris i solucionar una de les principals preocupacions de la ciutadania: l'habitatge".

ImatgevirtualProlongacioRambladelCarme650.jpg

Més del 50% dels habitatges, de protecció oficial

Imatge volumetrica fase concurs are montesaEl principal objectiu de l’ARE Montesa, aprovat inicialment l’any 2009 i modificat i actualitzat el 2019, és la creació d’habitatge protegit. Dels 2.105 habitatges programats, 1.059, més del 50%, seran protegits. I del total, unes 750 seran de lloguer protegit.

Els pisos de protecció es distribuiran en 13 unitats d’habitatges separats per configurar un veïnat divers. Els nous habitatges es construiran amb criteris deficiència energètica.

Es tracta d’una de les principals àrees de desenvolupament d’habitatge protegit de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Equipaments públics, com la nova seu de la Policia Local i el futur espai de joc

De les 11 hectàrees que seran urbanitzades, el 70% es destinaran a equipaments públics, zones verdes i vials.

Els nous equipaments es distribuiran per tot l’àmbit de l’ARE per repartir l’activitat que generin. Entre altres, es preveu la construcció de la nova comissaria de Policia Local, un centre cívic, la transformació de Vil·la Victòria o Castells dels Tres Dragons –casa modernista protegida com a bé cultural d’interès local– en el futur Espai de joc per a totes les edats i la possible ampliació de l’Escola Folch i Torres (l’última decisió de la qual correspon a la Generalitat).

També hi haurà un hospital del grup Vithas i espais d’ús comercial.

Prop de 27.000 m2 de zones verdes

Els més de 26.800 m2 de zones verdes es distribuiran en un recorregut continu que enllaçarà places, rambles i jardins. Aquests espais lliures, a més, se situaran més a prop de les plantes baixes residencials i dels recorreguts de passeig que dels carrers amb trànsit rodat.

copy_of_MapaAREpastillesELPONT650.jpg

Millores importants en mobilitat

La mobilitat serà un altre dels grans canvis que experimentarà el barri amb el desenvolupament de l’ARE Montesa. La urbanització comportarà importants millores a la zona, com la construcció de dues rotondes: una a la cruïlla de les avingudes Sant Ildefons i Línia Elèctrica, al terme de Cornellà tocant a Esplugues, i una altra a la confluència dels carrers Sant Jordi i Vic, ja al barri de la Plana.

El carrer Sant Jordi passarà a ser el gran eix viari de la zona, fet que comportarà la pacificació dels carrers Sant Antoni Maria Claret i Verge de Guadalupe, així com la continuació de la rambla del Carme, més enllà de Sant Antoni Maria Claret.

També es farà el soterrament de la línia d’alta tensió que travessa de nord a sud tot el sector.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B