Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El barri de Can Vidalet

Descripció:

CanVidaletcopia_0001.jpgL'increment dels serveis a l'abast de la ciutadania, per cobrir les seves necessitats i  millorar les seves quotes de benestar, ha estat un dels fets més destacats del progrés de Can Vidalet al llarg dels últims anys. La construcció de nous equipaments ha afectat a tots els sectors socials. Un exemple és el de l'educació, que fou el primer que es va garantir, amb la creació d'una escola bressol i de diverses escoles de primària, que es complementà amb l'ampliada i renovada escola d'adults i que culminà amb l'escola bressol Montserrat i l'obertura de la Escola Oficial d'Idiomes. L'atenció sanitària, amb l'ambulatori de la Bòbila, el Servei de Salut Mental de Sant Joan de Déu i el Centre Sociocultural Molí-Cadí; l'atenció social, amb l'Oficina de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya; l'atenció a la gent gran, amb el Casal de Gent Gran o el Centre de Dia Can Vidalet; la vida associativa  juvenil, amb el nou Espai Remolí; i la pràctica de l'esport amb el Camp d'Esports El Molí, la remodelació del Poliesportiu Municipal Can Vidalet o de les pistes esportives populars que s'han incorporat per a l'ús de la ciutadania, són altres àmbits socials que s'han vist beneficiats por l'acció de l'Administració per cobrir la demanda existent a la zona.

Una altra de les dades destacades del barri és la seva reordenació urbanística, gràcies a la qual s'han aconseguit grans espais per a la població, amb la creació de zones de vianants i de parcs i zones verdes, que complementen el gran pulmó de la ciutat:  el Parc de Can Vidalet. Las places Blas Infante, Macael i la Bòbila, la rambla Verge de la Mercè, la zona vianants del carrer Hortènsia i el gran Parc de la Solidaritat són els nous espais on els veïns i veïnes es relacionen i gaudeixen de la ciutat que comparteixen. El Pla de Millora de Can Vidalet, promogut per l'Ajuntament, suposarà una inversió de 13 mil·lions d'euros fins el 2012.

Orígens:

"La zona que avui coneixem com a barriada de Can Vidalet havia estat una altra extensió de terreny dedicada al conreu agrícola en la qual hom podia veure garrofers, ceps, arbres fruiters i hortalisses". Així recorda Pasqual Juan i Lloret, al llibre "Tornant a mirar", el passat de la que actualment és la barriada amb més habitants d'Esplugues. "Va ser a partir dels anys vint que, en desprendre's de considerables extensions de terreny algun dels antics propietaris, hi varen aparèixer les primeres casetes (...) El barri estava format per gent vinguda de tots els indrets de la península sense cap nexe que els unís". La força del veïnat, que va impulsar les primeres reformes al barri, com la instal·lació del clavegueram, pagada per les famílies de la zona, i després la mateixa Administració han fet possible que la realitat actual del barri sigui molt diferent a la que molts van viure en primera persona fins fa només uns quants anys. Can Roses -ja enderrocada- era una de les dues finques senyorials existents a la zona abans del seu desenvolupament. L'altra és la que acull el parc de Can Vidalet.

Fitxa tècnica:

Nombre d'habitants

Extensió: 329.464 m2

Principals entitats: Associació de Veïns de Can Vidalet, Centro Cultural Plaza Macael, Centro Extremeño Muñoz Torrero, Asociación de Alcohólicos Rehabilitados de Esplugues, Club d'Esplai Pubilla Casas-Can Vidalet, Club Petanca Can Vidalet, Club de Caçadors Can Vidalet, Club de Futbol Can Vidalet, Associació de Comerciants (Unicanvi), Associació Cultural El Barranco, Grup de Solidaritat AYLLU, Solidaritat Esplugues.
Llocs d'interès: Parc de Can Vidalet, parc de la Solidaritat, ambulatori de la Bòbila (premi FAD d'arquitectura 1995), plaça Blas Infante
Escultures al carrer: Nimfa, d'autor desconegut (parc de Can Vidalet), Maternitat, d'Eulàlia Fàbregas (parc de Can Vidalet); Bust a Blas Infante, obra dels alumnes de l'Escola d'escultura en marbre a Macael (a la plaça del mateix nom); Homenatge a Laureà Miró, de Marcel Martí (plaça Jacinto Benavente).

Festa major: meitats de juny

Accessos ràpids

13

Notícies


Properes activitats


No hi ha esdeveniments
< Abril 2024 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


Activitat
Pagament de tributs
Festa local
Festa nacional

Informació d'interès

Podeu consultar el número especial de la revista El Pont d'Esplugues dedicat a Can Vidalet.Adreces d'interés

[+] Mostrar tot
AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B